Foto's evenementen

eerstefileooit

Filmpjes

Partner:

 

logo fehac 150-116

 

Inloggen

PAC op facebook:

FacebookLogo

Zondag 20 juli 2014                                                                                                            

De Bourgondische Tour, “een PAC-rit met allure”.

Deze derde Bourgondische Tour werd wederom een afstraling van de levenskunst die de Hertogen van Bourgondië naar onze streken bracht. De heren hertogen wisten al vroeg de aangename zaken te combineren met het leven van alledag. Die periode ligt al ver achter ons, maar iets van die levenskunst was op 20 juli 2014, in het Brabantse land te proeven.

Op hun gemak en onder het genot van koffie met gebak, lieten de deelnemers, nadat zij hun automobielen hadden gestald op het royale voorterrein van de startplaats in Schijndel, alles goed smaken. Op het buitenterras werd er begroet, omarmd en alvast in de uitgereikte goodybag gesnuffeld. Niemand had haast. Het gerommel van de donder boven Den Bosch zag er verontrustend uit, maar het slechte weer bleef op afstand.

Na een kort en duidelijk welkomswoord van de organisator Victor Steffelaar, was het tijd om te starten en om aan een mooie route te beginnen. 39 auto’s waren er aan de start verschenen, een afwisseling van merken van 1904 tot en met 1939, klaar voor een route van ca. 88 km.

Nick Macey met de landrover bezemwagen, sloot zoals gewoonlijk de stoet. Via Zijtaart, Keldonk kwamen alle deelnemers aan in Erp de geboorte- en woonplaats van Anky van Grunsven.

De organisatie had een rondleiding geregeld op “Anky’s education centre”. Het complex waar de nationale, internationale en Olympisch kampioene een prachtig bedrijf heeft. Niet alleen zij en haar eigen paarden vinden hier onderdak, maar ook diverse buitenlandse ruiters met grote potentie trainen hier hun paarden onder deskundige leiding. Wij kregen een royale inkijk in het reilen en zeilen van een on-alledaags bedrijf, waar met grote toewijding en liefde paarden en ruiters worden getraind. In de wei graasde een tevreden Salinero een van de toppaarden waarmee Anky heel veel successen heeft behaald. Salinero geniet hier van zijn pensioen. Bonfire een van de bekendste paarden is dit voorjaar helaas ingeslapen. Zijn beeltenis in brons konden we aan het begin van het dorp Erp al bewonderen. Iedereen genoot van de rondleiding op deze bijzondere locatie. Het waren PK’s in een andere dimensie.

 Op de website van Anky van Grunsven staat een verslag van ons bezoek aan het education centre.

www.anky.nl

Na deze excursie restte on nog 11 km naar de Kokshoeve in Gemert waar een voortreffelijke lunch met KROKET! Voor we aan tafel gingen vroeg de organisatie even een moment stilte . Kort voor de rally was bekend geworden dat onze oud-president Bob van Leeuwen was gestorven, Bob een van die pioniers die een grote stempel op de PAC heeft gedrukt. Jarenlang vervulde hij met verve en grote liefde voor de PAC zijn functie. Ook werd even stilgestaan bij de vliegramp waarbij bijna 300 mensen omkwamen. MH17 zal in ons geheugen gegrifd blijven.

De route werd vervolgd via De Mortel, Bakel en Deurne. In Aarle Rixel begon de regenbui te vallen die ons al even had achtervolgd. Snel werden hier en daar de kappen opgezet, maar voordat deze stormvast stonden was het alweer gedaan met de bui. In Lieshout lonkte de Bavaria brouwerij, maar helaas die stond niet geprogrammeerd, Het pilsje moesten we tegoed houden tot Zijtaart, waar wij gastvrij werden ontvangen door de familie van Grinsven, zij ontvingen ons in hun kleine speciale automuseum “Doornhoek”. Tegen de stroom van het economische tij zijn er toch altijd weer mensen die hun liefde en interesse voor hun hobby, in dit geval automobielen, weten uit te bouwen. Verrassend was ook nog de uitnodiging van de gastheer om de tuinen rondom hun huis en autosalon te bezoeken . Zo was er voor iedereen wel wat te genieten.

Tja en dan beginnen bij chauffeurs/chauffeuses  en bijrijders de magen zoetjes aan te knorren. Meer dan de helft van de deelnemers had nog ingeschreven voor de maaltijd aan de finish, anderen wilden huiswaarts keren of hadden nog andere verplichtingen.

Het diner liet vanwege grote drukte even op zich wachten, maar toen de kok het sein had gegeven om uit te serveren kon er met smaak gegeten worden en keerden wij nadien voldaan naar huis.

 Namens het bestuur bedankte Hans Weiland de organisatie voor deze dag en op de vraag of we  volgend jaar weer een Bourgondische tour zullen hebben? We zijn al weer volop bezig met plannen voor volgend jaar met hopelijk weer een leuk programma .

Tjonge wat een mooie PAC- dag. Ik heb ervan genoten en mocht als trotse moeder van Victor dit verslag maken. Ik hoop dat het een goede weergave van de dag is geworden. In het rallyboek heeft Victor de mensen bedankt die hem hebben geholpen om deze rit tot een succes te maken,  de bllije en tevreden leden maken de dag compleet. Daar doen we het graag voor.

Liedy van Maanen

 

 

Afbeeldingen staan hier: >>KLIK HIER<<

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com