Foto's evenementen

eerstefileooit

Filmpjes

Partner:

 

logo fehac 150-116

 

Inloggen

PAC op facebook:

FacebookLogo

Beforty Rally, 24 & 25 mei 2014

Dit jaar hebben wij voor de derde keer mee gedaan de Beforty Rally. Dit jaar werd de “B40” georganiseerd door Mark & Renee Louwaard en Rob Gunsing met als startpunt Hotel van der Valk in Duiven.

Omdat wij in de kop van Noord Holland wonen zijn we vrijdag middag al vertrokken naar Duiven, hier aangekomen bleken we niet de enige te zijn die het zelfde idee hadden. De familie Biekens was helemaal over de weg komen rijden met de 1904 Brasier en de 1910 Darracq, dit omdat Pauline Biekens niet beschikt over een BE-rijbewijs. Ook de meiden Laarman kwamen per 1925 Sunbeam vanuit Bloemendaal gereden met de ouderwetse kaart op schoot. Zo is er geen excuus voor de Beforty gangers om niet te kunnen deelnemen. Voor ons en 25 andere begon het weekend al op de vrijdag avond met een gezellig pre-rally diner.

De officiële start van de Rally was zaterdag ochtend om 9.30u, daar kregen we de rally benodigdheden in een goed gevulde tas met daarin een prachtig routeboek en voor een iedere deelnemer een magneet sticker met zijn of haar naam erop. Na een korte briefing van Mark vertrokken alle 24 equipes aan de ochtend route.

De route leidde ons via mooie dorpjes naar het Nationale Park de Veluwezoom, hier beklommen wij de heuvels en haarspeldbochten van de Posbank. Een goede uitdaging voor onze MG J2 waar we ons al weken op verheugden. Deze proef was bewust in de ochtend gepland zodat er weinig ander verkeer op de route was. Gelukkig reden we in de kopgroep zo dat we de MG konden testen. Verschillende koperen auto’s moesten hard aan het werk om de top te bereiken. De geel – zwarte 1 pitter moest zelfs nog een duwtje krijgen van de navigator. Ook de ligfietser onderweg was de schrik van menig deelnemer.

Via een mooie bosrijke route waar we op de “Y” splitsing links af moesten kwamen aan op de koffie stop, waar vader, moeder en Max Louwaard op ons stonden te wachten met koffie, thee en vers gebakken koekjes van Max. Hier werden sommige motorkappen geopend om de geleende auto’s te controleren op oververhitting.

Voor de lunchstop was een mooie locatie gevonden in Vierhouten, bij de “de Boerenschuur” hebben we eerst nog even op het terras genoten van de pre-lunch drink. Waarna we binnen aan de boeren lunchtafel plaats namen. Na een boerengroente soep kwamen de lange planken op tafel met daarop diverse lekkernijen van spare-ribs tot salade.

De route vervolgde richting Apeldoorn waar we de privécollectie van de Familie Jans mochten bezichtigen. Een unieke verzameling van Spyker tot Veritas. Andries Jans leidde ons rond tussen zijn parels en vertelde zeer enthousiast mooie verhalen. Buiten stond zijn nieuwste auto klaar voor een demonstratie, een eigen creatie van onderdelen uit het magazijn, de motor was 12 cilinder boxer uit een Franse tank. Menig man genoot van het enorme lawaai! Michel, Maryan en Milton Laarman verzorgden hier de overweldigende champagne stop, met heel veel lekkere hapjes onder begeleiding van de langspeel platen speler.

Via de dorpjes Beekbergen, Eerbeek en Doesburg kwamen we na een mooie rit van 158km weer heelhuids in Duiven. Na een powernapje verzamelden we ons in de foyer van het hotel voor een aperitiefje. Om 20.00 uur sloten we aan bij de live cooking diner. Weer een overdaad aan lekker eten, en niet te vergeten een goede wijn erbij J.  Na het hoofdgerecht deed Mark zijn woordje. Vanwege het eerste lustrum van de B40 hadden de organisatoren iets speciaals bedacht: dit in de vorm van een plaquette met daarop het logo van deze editie en daarop het aantal jaren van deelname in sterren. Dit werd erg leuk ontvangen. Ook werden de traditionele prijzen uitgereikt; degene die van het verste kwamen (Feiko Jac  & Evienne  de Vries), het jongste team (Morris & Madelief Laarman) en de oudste auto (Pauline Biekens & Eelco Rijp). Ook Mark viel in de prijzen; hij kreeg van de meiden Laarman de prijs ‘way over Beforty’’ voor de oudste deelnemer.

Na het dessert vervolgende de avond voor velen in de hotelbar, voor sommige iets later als goed voor ze was, dit was de volgende ochtend aan het ontbijt en de start te merken.

Zondag mochten we het bolletje-pijltje systeem de route volgen. Nog makkelijker! Nu richting het zuid- oosten over dijkjes en de oevers van de rijn net een stukje Duitsland door. Hier weer een flinke klim op de Eltenseberg, een col van de 1e categorie. Een mogelijkheid om goedkoper te kunnen tanken. Net terug in Nederland hadden we een koffiestop aan de vijver van ’t Peeske, weer een uniek gevonden plekje. Hier genoten we van overweldigende zon van een bak koffie en een stuk gebak.

Via het glooiende landschap reden we terug naar Duiven waar vader Louwaard de traditionele BBQ bij zijn hobby ruimte klaar stond. Hier werd onder het genot van een drankje en voldoende vlees het weekend nabesproken.

Iedereen was het er over eens;  het was een GEWELDIG georganiseerd weekend waarvan Mark , Renee en Rob de kaders hadden gezet en wij hebben met z’n allen super ingevuld. Ook het goede weer was een prettige bijkomstigheid van dit weekend.

We verheugen ons nu al op de volgende Beforty rally, die georganiseerd gaat worden in de omgeving van Tilburg door de familie Martini.

Groetjes,
Juri  Castricum & Monique van Leeuwen

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com