Foto's evenementen

eerstefileooit

Filmpjes

Partner:

 

logo fehac 150-116

 

Inloggen

PAC op facebook:

FacebookLogo

Belevenissen van de Bourgondische Tour.

Al in januari was aangekondigd dat deze rit op 12 juli zou plaatsvinden. De naam Bourgondische Tour deed  vermoeden dat het een  rit van allure zou worden en ook de reputatie van organisator Victor Steffelaar lokte hooggespannen verwachtingen uit.  Het weer, miezerig en regenachtig,  probeerde wel roet in het eten te gooien, maar de route en bezienswaardigheden onderweg  werden daar niet door beïnvloed.  Hoewel….één deelnemer verkoos het comfort van zijn limousine met aanhanger  en T-Ford  boven de nattigheid  in een Runabout  uit 1914.

We verzamelden in Schijndel met 36 equipes. Bij de inschrijftafel met Victor zelf en Liedy van Manen werden we voorzien van een rallybord (met ijzerdraadjes!), een routeboek, een goodybag met leuke hebbedingetjes   en een paar koffiebonnen voor een stop onderweg.  Na  de koffie met gebak  en een welkomstwoord van Victor vertrokken we richting Sint Michels Gestel. Vervolgens ging het via Vught, langs het monument kamp Vught, Cromvoirt, Helvoirt en Esch naar het Classic Park in Boxtel voor een bezoek en een koffiestop.

Ondanks goede voornemens was ik hier nog nooit geweest, maar het bleek een aanrader. De verzameling automobielen is royaal, zeer divers en van goede kwaliteit. De capaciteit van de koffiemachine is echter beperkt,  waardoor met wachttijden rekening gehouden moet worden.

Op dit punt stond onze kilometerteller op 43,7 km, maar we startten na de break gewoon weer op 0,0 km. We vervolgden onze route richting Liempde en Best, langs de manege Van Diest  waar  dekhengst en internationaal top springpaard Olympic  Concorde geboren is.  U raadt het al: Victor is werkzaam in de paardenwereld.) We arriveerden in Lieshout voor een prima lunch in het Bavaria café met aansluitend een bezoek aan de gelijknamige bierbrouwerij en alleen in Brabant kan dat op zondag. De Bavaria brouwerij is de grootste brouwerij van Europa en  het bedrijf is zeven dagen in de week 24 uur per dag operationeel. In drie groepen werden we met een treintje naar de brouwerij gereden en rondgeleid. Ik kan u zeggen dat dat dorstig maakt, maar in een brouwerij is dat geen probleem. Zelfs bitterballen werden geserveerd! Het was een zeer interessante onderbreking en een hoogtepunt van de dag.

We gingen verder door de prachtige dorpen Mariahout, Nijnsel en Wijbosch naar de startplaats aan de Heikampen,  waar de kilometerteller op 60,2 stond.  Degenen die nog aan het diner deelnamen stopte vijf kilometer eerder bij de schaapskooi en hadden daar ongetwijfeld nog een genoeglijke bijeenkomst. Anderen, die nog op eigen kracht huiswaarts moesten en die onvoldoende verlichting op hun voertuig hadden, vreesden de schemering en haakten voor het diner af.

In totaal hadden we ruim 103 km door het schone Brabantse land gereden via mooie landwegen, met prachtige boerderijen en oude huizen en leuke onderbrekingen.  Met een selectie van 36 schitterende PAC automobielen was dit een prachtige dag.

Victor, bedankt voor de organisatie. Het was perfect.

Frans van Schuppen

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com