De PAC Bourgondische Tour is er een van uitersten, qua weer wel te verstaan. Vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd met ontzettend veel en langdurige regen. Dit jaar gecompenseerd door extreem warm en zonnige omstandigheden. Wat je ook wil organiseren; over het weer is er geen regie te krijgen.

Victor Steffelaar had deze editie wederom prima voor elkaar.

Gezellige ontvangst bij de Boerenhofstede in Schijndel, voorzien van verrassingen zoals o.a. een pot jam of aardbeiensaus voor de deelnemers, zo’n 23 in het totaal. Plus de assistentie van

de bezemwagen met Nick Macey en Tiffany.

Een goed en duidelijk routeboek werd uitgereikt en daar vertrokken we door het Brabantse land langs mooie wegen naar Ravenstein.

Restaurant Het Veerhuis, gelegen aan de Maas, had een lekkere lunch klaarstaan en het hoger gelegen terras voor ons gereserveerd van waaruit we een prachtig uitzicht over het water hadden.

Na de lunch ging de tocht via leuke en vaak onbekende plaatsjes, over dijkjes en binnenwegen naar Heeswijk-Dinther om het kasteel aldaar met een gids te bezoeken. Tevens was er een tijdelijke expositie met portretten van Prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima te zien.

Velen hebben daarna een drankje genomen op de binnenplaats want ’t was zóóó warm.

Vervolgens door naar Schijndel waar we een stop hadden bij de “glazen boerderij” op de Markt. Een uniek maar ook omstreden bouwwerk. Eerder in het jaar gereedgekomen en waar de meningen over verdeeld zijn, maar bijzonder is het zeker!

Het eindpunt is opnieuw de Boerenhofstede waar een groot aantal deelnemers de dag afsloot met een gezamenlijke maaltijd buiten in de tuin. Waarna ieder zijn weg naar huis nam, terugkijkend op een geslaagd evenement zonder pechgevallen.

Dies Biekens

 

Voor afbeeldingen: klik hier

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com