Afgelopen weekend heeft de Selectrit plaatsgevonden. Deze rit werd voor de eerste keer georganiseerd door Wim Oldenboom en zijn vrouw. En dit wordt gelukkig volgend jaar opnieuw gedaan.

 

Veel van de PAC ritten zijn de afgelopen jaren toch meer richting het zuiden dus voor de noordelingen onder ons, is het fijn om een ritje om de hoek te hebben. Zelf moesten wij wel vanuit het zonnige zuiden komen maar helaas was het zonnetje niet in het noorden aanwezig. Regen, regen en nog eens regen zorgden voor een natte bedoeling.

Gelukkig werd er door de organisatie goed op ingespeeld. We werden bij de Bonte Wever verwacht en konden de oldtimers van de aanhanger afladen in de overdekte ijshal. Toch wel lekker om even van de regen te ontsnappen.

Er waren een stuk of 20 auto’s. Op een geweldige Bugatti na had iedereen een auto met een dak erop. Voor sommige was deze regen ook een mogelijkheid om eens een andere auto uit de schuur te halen.

 

Bij ontvangst kregen we koffie met koek en konden we even bijpraten. Waarna we gingen rijden. De route voerde ons vanuit Assen naar de lunchlocatie in Aalden. Dit restaurant is volledig in oude stijl en het beeld met de oldtimers samen, was mooi. Ook de lunch was zeer goed. Uitgebreide pannenkoeken met zowel zoetigheden als een hartige, plaatselijke specialiteit. Ook werd door sommige, duidelijk merkbaar, de rozijnen in rum gegeten. De sfeer was zeer goed. De deelnemers die voor de eerste keer met de PAC meededen, werden ook nog even voorgesteld.

Na de lunch is de regen afgenomen en hebben we zowaar het dak open kunnen klappen. We zijn teruggereden naar de Bonte Wever. Daar konden we rustig gebruikmaken van de tap van het bruine cafe om na te praten. Inmiddels was het weer gaan regenen maar dankzij de overdekte hal, hebben we hier geen last van gehad.

 

Al met al kan ik de selectrit 2013 als volgt samenvatten: veel regen goede sfeer, goede accommodaties en een lekkere Drentse lunch.

Voor volgend jaar is dit een aanrader om deel te nemen.

Laurens KLEIN

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com