DE FORMELE OPRICHTING MET STERRIT TE UTRECHT

De landelijke oproep om met een historische automobiel naar Utrecht te komen werd door ruim 20 gegadigden opgevolgd. De plaats van samenkomst was het St. Janskerkhof. In het restaurant “Pays-Bas” werd om 11.00 uur de ontvangst gehouden door het voorlopige bestuur.

Met medewerking van de politie werd het parkeerterrein op het St. Janskerkhof gereserveerd voor de historische voertuigen.

Het was zondag 13 mei 1956 en half bewolkt weer met enige uren zon; er viel geen neerslag. Er stond wat het weer betreft niets in de weg om met een historisch voertuig naar Utrecht te komen. In het restaurant werd een bescheiden lunch geserveerd voor de geïnteresseerden die zich hadden aangemeld en hielden Hein Visser en Hans Hugenholtz van het voorlopige bestuur de introductie speech voor de oprichting van de Pionier Automobielen Club. De doelstellingen van de op te richten club werden uiteengezet en vragen van de geïnteresseerden werden beantwoord. De bedoeling was in de zomer een officiële clubrit te organiseren. Na afloop van de ceremonie werd er onderling kennis gemaakt en werden elkaars automobielen bewonderd. Ter afsluiting volgde een rijtoer door de stad Utrecht.

Een verrassende samenloop is dat gelijktijdig nabij Utrecht de A-Ford Club werd opgericht door J. D. Legger en A.J. van Zeijst. Verrassend ook omdat Jan Dirk Legger tot op heden ook nog PAC-lid is!