Uitnodiging Drenthe Toer

 

3, 4 en 5 september

 

Drenthe Toer

Beste oldtimervrienden,

Graag nodigen wij jullie uit voor de 8e PAC Drenthe Toer op 3,4 en 5 september 2021.

We logeren bij:

Hotel van der Valk Emmen  (Afslag:  A 37  no.5)
Verlengde Herendijk 50
7833 JD Nieuw Amsterdam
Tel.:  0591-571800                                                                                                                                
E-mail: emmen@valk.com
 

Vrijdag

Vrijdag ontvangen we jullie graag vanaf 11.00 uur. Aansluitend krijgen jullie een lichte lunch en zullen jullie de tas krijgen met o.a. een routeboek met het gehele programma voor het weekend.

De bagage kunnen jullie in de auto laten want de kamersleutel ontvangen jullie na terugkeer van het middagprogramma. Overigens start het middagprogramma om 13.30 uur.

We gaan naar het oliedorp Schoonebeek voor een museumbezoek. De N.A.M. begon na WO II de voor de oorlog gevonden olie te exploiteren en de olie te vervoeren naar Rotterdam per trein, de z.g. olietrein. Schoonebeek en omgeving werd hierdoor welvarend. Na het museumbezoek maken we nog een rondrit langs een nog pompende ja-knikker op Duits grondgebied. Jullie dienen daarom de “groene kaart” mee te nemen.

We vervolgen dan onze weg naar Veenoord/Nieuw Amsterdam. In de 19e eeuw streek de beroemd geworden schilder Vincent van Gogh in Veenoord/Nieuw Amsterdam neer. Zijn logement, waar hij destijds verbleef is nog bewaard gebleven.

Na deze kleine expeditie zullen we weer aankomen bij Hotel Van der Valk Emmen. We kunnen dan onze kamersleutels in ontvangst nemen en ons gereed maken voor een aperitief om 19.00 uur en aansluitend het diner.

Zaterdag

Zaterdag na het ontbijt vertrekken we om 9.30 uur voor onze dagtocht richting Duitsland. Hierbij mijden we zoveel mogelijk de Bundesstrasses en rijden we door kleine dorpen met bezienswaardigheden. Omstreeks 10.30 uur hebben we een koffiestop op kasteel Clemenswerth in Sögel. Het gebied waar we door rijden heet Emsland/Hümling.

Na de koffie vervolgen we de route richting Lathen, waar we de constructie van de bovengrondse magneetzweeftrein tegenkomen. Deze is na een zeer ernstig bedrijfsongeval uit bedrijf genomen voor enkele jaren.

Vervolgens gaan we richting Dörpen en het vestingstadje Bourtange (gelegen in het Bourtangermoor). Dit is een verdedigingswerk dat diende om de Bisschop van Münster (Bommen Berend) tegen te houden die met zijn troepen Coevorden en de stad Groningen belegerde. De oud-commissaris van de Koningin, dhr. H. Vonhoff, heeft zich destijds sterk gemaakt om deze vesting te restaureren. We parkeren hier naast Restaurant ‘s Landshuis waar we de lunch zullen gebruiken. Na de lunch is er gelegenheid om de vesting te bekijken.

De vesting uitrijdend in Noordelijke richting gaat het naar Bellingwolde, vandaar afzakkend langs de mooie boerderijen en lanen door Westerwolde naar Blijham, Wedde, Smeerling richting Ter Apel en dan terug naar Emmen. Voor het aperitief en het diner zullen we vanaf 19.00 uur aanschuiven.

Zondag

Voor de zondag staat tot slot nog een uitstapje gepland. Waar en hoe blijft nog even een verrassing.

De afsluitende lunch is vanaf 13.00 uur bij Hotel van der Valk in Emmen, waarna we om 14.30 uur afscheid nemen van alle deelnemers.

Aanmelding

Kosten per equipe (= auto met 2 personen) is EUR 570,-.

Aanmelding voor de Drenthe toer kan tot uiterlijk 15 juli a.s.

Let op: latere aanmeldingen kunnen helaas niet worden geaccepteerd. Dit i.v.m. reserveringen.

Degenen die een dag eerder willen arriveren en/of een dag later willen vertrekken dienen dat aan te geven. Wij zullen dan i.v.m. prijsafspraken voor reservering zorgen.

Omdat we door Duitsland rijden is het raadzaam daar te tanken. Dit i.v.m. de prijs en het ontbreken van  E10. We zullen in het routeboek de tankstations vermelden.

Met vriendelijke groet namens de PAC,

Wim & Willy Oldenboom

Tel.:  0592-541436      

E-mail:  wimoldenboom@planet.nl

 

 

INSCHRIJVING GESLOTEN