Uitnodiging Hanzestedenrit

 

Weekend 5-6-7 juni 2020

 

Hanzestedenrit

Het duurt nog een paar maanden, maar wij zijn al druk bezig met de voorbereiding voor de Hanzestedenrit. Dit staat gepland in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Hoe de routes er precies uit zullen zien is nog niet helemaal bekend. Maar het zal duidelijk zijn dat die leiden via unieke steden die zijn gelegen langs de IJssel en de Randmeren: Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Hattem, Kampen, Elburg en Harderwijk. Beter bekend als de Hanzesteden.

Al in de voege Middeleeuwen ontwikkelden deze, van oorsprong, kleine nederzettingen in het oosten van Nederland zich al tot machtige steden met imponerende stadsmuren en poorten. Veel van deze rijke historie vind je nog terug in deze eeuwenoude steden, waardoor de Middeleeuwse sfeer nog steeds voelbaar is.

Maar natuurlijk is deze rit geen stedentrip. We komen per slot van rekening om te rijden. De Hanzesteden bepalen echter wel de routes. En die leiden ons langs de mooiste plekjes. Soms midden door het oude stadscentrum, maar ook door prachtige natuur en over de kilometerslange dijken langs de IJssel. En onderweg kun je genieten van de natuurlijke uiterwaarden met prachtige vergezichten.

We doen het lekker rustig aan, zodat er voldoende ruimte is om te genieten van de mooie omgeving. Af en toe gaan we er even uit om de benen te strekken en gezellig met elkaar koffie te drinken. En natuurlijk kunnen jullie voor de avond rekenen op een leuk programma met lekker eten en drinken.

We verblijven dit weekend in Hotel Apeldoorn, een exclusief en nieuw hotel van Van der Valk met ruime kamers. Het hotel is goed bereikbaar via de A50. Het biedt voldoende parkeergelegenheid en er is genoeg ruimte voor de stalling van de trailers.

De kosten voor een equipe met 2 personen bedragen € 635,00. Rij je alleen of is er nog een derde persoon? Laat het ons weten, dan berekenen we voor jou de hoogte van de kosten. Voor dit bedrag krijgen jullie een volledig verzorgd weekend, inclusief alle lunches, diners en drankjes.

Aanmelden We zouden het heel leuk vinden om dit weekend door te brengen met een grote groep enthousiaste deelnemers. Jullie kunnen je hiervoor aanmelden tot uiterlijk 1 april 2020. Vergeet het niet, want na die datum moeten we de reservering vastleggen en is aanmelding helaas niet meer mogelijk.

Met vriendelijke groet, Rob Gunsing Sjaak Leenders
Gegevens Hanzestedenrit
Organisatie: Rob Gunsing en Sjaak Leenders
email: rwj.gunsing@upcmail.nl
telefoon 0313-413606 of 06 30 078 977
Datum: weekend 5, 6 en 7 juni
Locatie: start en eindpunt Hotel Apeldoorn