Uitnodiging Openingsrit

 

30 april 2022

 

Beste PAC leden,

Drie maal is scheepsrecht. Nadat we de afgelopen 2 jaar de openingsrit nood gedwongen hebben moeten annuleren zien de tekenen vanwege de versoepelingen er nu beter uit.

De Openingsrit staat in de PAC-agenda gepland voor zaterdag 30 april 2022 en wordt dit jaar gereden in de Kop van Noord Holland; het wordt een prachtige rit langs de bloeiende tulpenvelden o.a. van het schilderachtige Anna Paulowna.  Een kleurrijk begin van voor velen een aantal vrije dagen.

De start is bij het FTF Truck museum in ’t Zand (https://museumftftrucks.nl)  waar we elkaar begroeten bij koffie en gebak. Om 10 uur vertrekken we. We passeren vele markante plekken bijvoorbeeld “De Heidense Kapel” op Stroe en daar passeren we ook een boerderij waar de gedenksteen van de Afsluitdijk, die werd gesloten op 28 mei 1932 zomaar in de tuin ligt.

Over het eiland Wieringen rijden we door de Wieringermeer richting brasserie “WINGS”, tevens het clubhuis van sportvliegclub Middenmeer waar we worden verwacht voor de lunch.

Ook zullen we daar op de foto gaan tussen de vliegtuigen in onze prachtige antieke auto’s: dat moet toch wel een heel bijzonder plaatje worden..

Daarna rijden we richting Kolhorn, het bekende – voormalige – vissersdorp karakteristiek gelegen aan de Westfriese Omringdijk. We rijden over deze dijk, ooit gebouwd om West-Friesland – met zijn lange geschiedenis van dijken bouwen om stukken grond droog of juist nat te houden- maar vooral om tegen de zee te bescherrnen rich:ting Keinse. Al doende gaan we zo via de Grote Sloot richting Oudesluis weer naar ons startpunt.

Daar sluiten we de dag af met opnieuw een kijkje in het museum, de eigenaar raakt niet uitverteld, zo trots is hij op zijn verzameling. En dat a11es onder het genot van een hapie en een drankje.

Voor u naar huis gaat krijgt u nog wat lekkers  voor onderweg.

Het spreekt voor zich dat de Openingsrit alleen zal kunnen worden verreden als zich geen grote wijzigingen voordoen in het Coronabeleid.

Deelname aan de Openingsrit 2022 kost € 30,00 per persoon.

Inschrijving geschied via onderstaande button en is mogelijk tot en met woensdag 20 april 2022. In verband met de benodigde voorbereidingen kunnen we daarna géén inschrijvingen meer aannemen.

Wij hopen u in grote getale op ons eerste rij-evenement van dit seizoen te mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groet namens de PAC,

Piet-Wim en Mieke Peetoom

INSCHRIJVING GESLOTEN