Uitnodiging Openingsrit

 

25 april 2020

 

Openingsrit

De Openingsrit staat in de PAC-agenda gepland voor zaterdag 25 april 2020 en wordt dit jaar gereden in de Kop van Noord Holland; het wordt een prachtige rit langs de bloeiende tulpenvelden o.a. van het schilderachtige Anna Paulowna. Een kleurrijk begin van voor velen een aantal vrije dagen.
De start is bij het FTF Truckmuseum in ’t Zand (https://www.museumftftrucks.nl/), waar we elkaar begroeten bij koffie en gebak. Om 10 uur vertrekken we. We passeren vele markante plekken bijvoorbeeld “De Heidense Kapel” op Stroe en daar passeren we ook een boerderij waar de gedenksteen van de Afsluitdijk, die werd gesloten op 28 mei 1932 zomaar in de tuin ligt.
Over het eiland Wieringen rijden we door de Wieringermeer richting brasserie “WINGS”, tevens het clubhuis van sportvliegclub Middenmeer waar we worden verwacht voor de lunch.
Ook zullen we daar op de foto gaan tussen de vliegtuigen in onze prachtige antieke auto’s: dat moet toch wel een heel bijzonder plaatje worden…
Daarna rijden we richting Kolhorn, het bekende – voormalige – vissersdorp karakteristiek gelegen aan de Westfriese Omringdijk. We rijden over deze dijk, ooit gebouwd om West-Friesland – met zijn lange geschiedenis van dijken bouwen om stukken grond droog of juist nat te houden- maar vooral om tegen de zee te beschermen, richting Keinse. Al doende gaan we zo via de Grote Sloot richting Oudesluis weer naar ons startpunt.
Daar sluiten we de dag af met opnieuw een kijkje in het museum, de eigenaar raakt niet uitverteld, zo trots is hij op zijn verzameling. En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.
Voor u naar huis gaat krijgt u nog wat lekkers voor onderweg.
Wij kijken ernaar uit u dit gedeelte van de Kop van Noord-Holland te laten zien.

U bent van harte welkom. Piet-Wim en Mieke Peetoom

Gegevens Openingsrit
Organisatie: Piet-Wim en Mieke Peetoom Mail: info@peetoom.nl
Telefoon: 06-20499528 / 06-53271535 Datum: zaterdag 25 april 2020
Locatie: FTF Truckmuseum, Prins Clausweg 10, 1756 BJ ‘t Zand
Koffie – 09.00 uur
Start – 10.15 uur
Eindpunt – tussen 16.30 uur en 17.00 uur