Uitnodiging Slotrit

 

3 oktober 2020

 

UITNODIGING PAC SLOTRIT OP 3 OKTOBER 2020

Na een turbulent jaar waarin we heel veel niet mochten doen en de activiteiten binnen de PAC ook op een zeer laag pitje hebben gestaan is het ons een groot genoegen u hierbij uit te nodigen voor deelname aan de enige rit die we dit jaar zullen rijden, namelijk de Slotrit.

De Slotrit zal dit jaar worden verreden op zaterdag 3 oktober 2020 en brengt ons in het pittoreske gebied tussen de Waal en de Maas en tussen de A27 en de A2.

De ontvangst is in het koetshuis van Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR  Ammerzoden, alwaar u vanaf 9.30 uur welkom bent. Hier kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie/thee met iets daarbij. Aangezien de parkeerplaats bij het kasteel niet erg groot is, is het de bedoeling om, als u met de antieke auto op de aanhanger komt, de auto af te laden op de parkeerplaats en daarna de moderne auto met aanhanger op een andere parkeerplaats achter de gewone parkeerplaats te stallen. Er zullen diverse vrijwilligers rondlopen om u wegwijs te maken.

Daarna zullen we rond 10.30 uur vertrekken voor een afwisselende rit door de fraaie omgeving waarbij we dorpen, dijken en rivieren zullen zien.

De lunch is gepland rond 12.30 uur bij Brasserie De Buurman in Poederoijensehoek. Als u daar aankomt rijdt u via de oprit de feitelijke Brasserie voorbij naar een fort dat daar iets achter ligt. We kunnen rond het fort parkeren en we hebben het fort voor ons alleen.

Na de lunch, rond 14.00 uur, rijden we verder door dit mooie gebied en zullen we nog een tussenstop maken bij het oldtimer-restauratiebedrijf van Jan Steutel in Almkerk. Jan heeft een kleine maar zeer fraaie collectie eigen oldtimers, meestal van Italiaanse oorsprong en hij is specialist in onderhoud en tuning van Italiaanse raspaarden. Daarnaast heeft hij een grote collectie miniaturen, kortom, genoeg om van te genieten.

Na terugkomst bij Kasteel Ammersoyen, rond 16.00 uur, kunnen we nagenieten met een uitgebreid buffet aan borrelhapjes en een paar drankjes. Omdat dit jaar zo’n bijzonder jaar is en er verder geen rij-evenementen zijn, wordt dit buffet u door uw bestuur aangeboden.

Rond 17.30 is het einde programma en kunnen we na een hopelijk mooie dag allen huiswaarts keren.

Voor degenen die voor of na het evenement graag ergens in de buurt willen overnachten heeft het koetshuis van het kasteel 4 kamers beschikbaar (https://www.benbkasteelammersoyen.nl/). Daarnaast is ook Hotel van der Valk in Zaltbommel dichtbij.

Het spreekt voor zich dat de Slotrit alleen zal kunnen worden verreden als zich geen grote wijzigingen voordoen in het regeringsbeleid rond Corona.

Deelname aan de Slotrit 2020 kost EUR 60,00 per équipe van 2 personen.

Inschrijving geschied via onderstaande button en is mogelijk tot en met woensdag 23 september 2020. Aanmeldingen daarna zullen helaas geweigerd moeten worden.

Wij hopen u in grote getalen op ons enige rij-evenement van dit seizoen te mogen verwelkomen!

Jaap van Wijk namens het bestuur van de Pionier Automobielen Club.