Picknick rit

Over dit evenement

Categorie
Ritten PAC
Organisator
Evenementencommissie
Datum
13 jul. 2024
Locatie
Noord-Holland

De traditionele Picknick rit

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan de “Picknickrit Noord Holland” op  zaterdag 13 juli 2024.

De Picknickrit Noord Holland hebben we met zorg uitgezet het  start- en eindpunt is in Oudendijk, bij restaurant La Mère Anne, daar is ruimte genoeg voor de trailers en gemakkelijk te bereiken via de A7  Echt een ideaal start- en eindpunt.

We rijden door het dorp Oudendijk de polder in richting Etersheim, het dorpje met de school van Dick Trom. Om vervolgens naar het noorden de kustlijn te volgen.  

Uniek is het kleine stukje door Hoorn, waarna we weer over de Westfriese Omringdijk rijden tot Wijdenes,  in het haventje van Wijdenes “buitendijks” gaan we picknicken.

Haal de picknickmanden uit het stof en vul ze met allerlei lekkernijen en drankjes die u zelf lekker vindt en we maken er een echt feestje van.

Op onze picknickplek kunnen we beschut zitten, genietend van een prachtig uitzicht,  onze auto’s vlakbij wat wil je nog meer?

Na de lunch vervolgen we “de dijk”  Ons Provinciale Monument waar we allemaal trots op zijn tot het gemaal bij Bovenkarspel.  Daar verlaten we de dijk!  De verdere route meandert door het oostelijke gedeelte van West-Friesland met de unieke lintbebouwing, Westfriese stolpen. Globaal gezien rijdt u vanaf Enkhuizen richting Blokker en vandaar weer een klein stukje door Hoorn terug naar Oudendijk voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Dit is een rit die zeker ook heel geschikt is voor de oudere auto’s, de afstanden zijn niet heel groot. De wegen smal en authentiek. Geen drempels. Laag tempo. Mooi weer…

Wij rekenen op een goede opkomst, voor de T Ford rijders vergeet uw oventje niet, zo leuk iets warms bij de picknick en zelf gemaakt???

Wij zorgen voor een bezemwagen met een repatriëringstrailer met hulpvaardige jongens!

 

Praktische informatie:

Inschrijfgeld € 27,50 per persoon te voldoen volgens de instructies van de  PAC evenementen commissie.

Adres:

Restaurant La Mère Anne,  Dorpsweg 110,  1631DJ OUDENDIJK                 telefoon 06.2274.6987 of 0229.542844

info@lamereanne.nl   of op de website  www.lamereanne.nl

 

9.30 uur:  ontvangst met koffie en taart van de lekkerste bakker van Hoorn.

10.15 uur start  voor het eerste deel van de rit.

12.00 uur aankomst Wijdenes, volg de aanwijzingen voor parkeren.

14.00 uur vertrek voor het tweede deel van de rit. 

16.00 uur aankomst bij La Mère Anne, waar u wordt opgewacht met een hapje en een drankje en waar we samen de dag kunnen evalueren.

Het restaurant La Mère Anne heeft een goede keuken en is daarom ook een super gelegenheid om heerlijk te gaan eten voordat u huiswaarts keert. Op het verzoek van de eigenaar vraag ik u wel even te reserveren.

 

Graag tot ziens op zaterdag 13 juli 2024. Inschrijven kan tot 1 juli.

 

Met een vriendelijke groet,

Sanne Peetoom,