Alle blogs

Openingsrit 2024: door Eemland en Gelderse Vallei

Ons rijseizoen start altijd met de Openingsrit eind april. Voorheen traditioneel op Koninginnedag, maar dat is losgelaten. Op 20 april verzamelden zo’n 30 equipes zich bij het Hotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg voor een rit van 70 kilometer door Eemland, Gelderse Vallei en Utrechtse Heuvelrug. PAC-lid Ingrid de Bruin had voor een gevarieerde route gezorgd met stops onderweg waar we prima gegeten en gedronken hebben.

>> Bekijk het fotoalbum Openingsrit 2024 <<

Gebakjes met PAC-logo

Op het ruimte parkeerterrein van conferentieoord en hotel Kontakt der Kontinenten druppelden de luxe wagens met trailers en de auto’s van PAC’ers die over de weg rijden zich tussen 9.00 en 10.00 uur. De ontvangst was binnen waar we ons nog even konden opwarmen. Het beloofde een koude dag te worden, rond 10 graden. Dat leidde ertoe dat sommige leden toch voor een gesloten auto hadden gekozen en niet voor een open auto. De leden kropen bij elkaar in groepjes om lekker bij te praten onder het genot van prima hete koffie en een speciaal gebakje met PAC-logo.

Auto’s op de foto

Een aantal auto’s lieten zich al fotograferen in een bomenrijk laantje om de hoek van het hotel.  De PAC had een fotograaf ingehuurd die van elke auto foto’s ging maken. Die foto’s gebruiken we voor de website om te laten zien welke auto’s wij in de club hebben. Neem een kijkje op Auto’s in de club waar je op alfabetische volgorde kunt zien welke auto’s er zijn.

Langs de Eem

Rond 10.15 uur vertrokken de auto’s om de rit aan te vangen met de papieren route op schoot van de navigator. Alle auto’s waren weer voorzien van een routebord, die dit seizoen een ander uiterlijk heeft gekregen. Complimenten voor de organisator: de route was foutloos! Ook geen opbrekingen en omleidingen onderweg, kortom perfect. Het eerste stuk ging door Soest en Baarn, langs het Paleis Soestdijk en Korenmolen de Windhond. Al noordwaarts rijdend kom je na de A1 in het Eemland uit. Hier slingert de Eem zich door de polder richting het Eemmeer, dat Eemland scheidt van Flevoland. We namen de Eemdijk waar de koude wind om ons de oren floot (van diegenen die open reden tenminste). Via Spakenburg raakten we in Nijkerk, wat de regio de Gelderse Vallei is.

Lente is hier

Onderweg kon je goed zien dat het lente is: de bomen en struiken zijn frisgroen en staan volop in knop. Via de slingerende wegen in de Gelderse Vallei reden we door dorpen met namen zoals Zwartbroek, Terschuur, Achterveld en De Glind. Zo kwamen we in de richting van onze lunchstop bij Restaurant De Dennen in Renswoude. Hier konden we genieten van een uitgebreide broodlunch met uiteraard verplichte kroketten: geen lunch bij de PAC zonder kroket!

Ook hier nam de fotograaf van de gelegenheid gebruik om nog wat meer auto’s op de foto te zetten. Een lid had helaas een lekke band en moest de overall aantrekken om deze te vervangen. Later bleek zijn velg gescheurd te zijn. De hele dag was het redelijk droog gebleven, maar terwijl wij binnen zaten, barstte er toch een flinke regenbui los. Die was van korte duur, dus al gauw ging iedereen weer op pad met een gevulde maag om de laatste deel van de route te rijden.

Zuivelmuseum

In het laatste deel van de route hadden we nog een leuke stop bij Boerderij de Weistaar in Maarsbergen. Deze boerderij is uitgegroeid tot een flinke evenementenlocatie, waar voor iedereen wel wat te doen of te zien was. We konden in het zuivelmuseum een kleine puzzeltocht doen en in de Landwinkel shoppen met een kortingsbon uit het PAC-tasje.

Borrel

Tegen 16.00 uur waren alle deelnemers weer terug bij het startpunt. We werden onthaald met een goed verzorgde borrel, waar de dag werd nabesproken en de contacten werden aangehaald. Gauthier Schmitz van de Evenementencommissie bedankte Ingrid de Bruin en haar man voor de organisatie en de leuke dag namens alle deelnemers.

Ook meedoen?

De kop van het rijseizoen is eraf! Check onze evenementenkalender voor onze ritten en de ritten die we met bevriende clubs organiseren of waar we uitgenodigd zijn. Ben je geen lid en wil je de sfeer in de club een keer meemaken? Neem dan contact met de Evenementencommissie via evenementen@pionierautomobielenclub.nl of vul het contactformulier in.

Bekijk de foto's

1) Bekijk ons fotoalbum Openingsrit 2024. Met dank aan Tsjitske Kok, Gerben Zwart, Alice van Bekkum en Tanja Korevaar voor de foto's.

2) Bekijk de foto's van Autopics. De PAC staat in contact met Dick Groen van Autopics. Als hij gelegenheid heeft, staat Dick langs de route om foto's te maken. Deze foto's zijn eventueel ook bij hem bestellen via deze site. Volg Autopics op Facebook.


Memorial Rit Venlo: 130 jaar auto in Nederland
14feb

Memorial Rit Venlo: 130 jaar auto in Nederland

Op zaterdag 26 augustus 2023 ontmoetten jouw bestuursleden Gauthier en Tjitske elkaar in het midden van ’t land. In prachtig, zomers...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen