Nieuwsberichten

Bezoek aan Technisch Historisch Archief PAC bij NCAD

Tjitske Kok, Gerben Zwart, Henk Oost, Sjaak Leenders en Rob Gunsing hebben namens de PAC op zaterdag 17 februari een bezoek gebracht aan het Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie (NCAD). Centrummanager Fons Alkemade heeft de groep hartelijk ontvangen.

Digitaliseren Tuf-Tuf

Er is gesproken over de opzet van het clubarchief en de hulp die het NCAD misschien kan bieden bij het digitaliseren van nieuw materiaal. Daarbij wordt in eerste instantie gedacht aan het digitaliseren van ons ledenmagazine Tuf-Tuf. Als dat digitaal is, kan de PAC die ook makkelijker toegankelijker maken voor alle leden.

Traditierit

In het archief kwam de groep wat bijzondere dingen tegen uit bijna 70-jarige geschiedenis van de PAC. Zoals een poster voor de Traditierit 1959 die van Utrecht naar Zandvoort werd verreden. De Traditierit was een van de PAC ritten die jarenlang georganiseerd is. Verder een bord met de opdruk ‘ PAC official’ en een logo van sponsor BP. 

De nationale autoboekenkast

‘De nationale autoboekenkast’ noemde onze oud-redacteur Wim Oude Weernink het NCAD in zijn column in Autovisie 2024/2. Hiermee benadrukte hij de belangrijke rol die het NCAD speelt in onze nationale automobiele erfgoed.

Wil jij ook bij het NCAD op zoek naar iets?

Als PAC lid heb je ook toegang tot alle technische historische documenten en boeken over automobielen bij het NCAD. Lees verder op onze webpagina over het NCAD.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen