Nieuwsberichten

Slotrit: 35 equipes met 80 deelnemers (7 oktober 2023)

Verslag: Ramon van der Poel / Foto’s: Antonyke Humme

Zaterdag 7 oktober had de PAC zijn Slotrit. Antonyke Humme en Gauthier Schmitz hadden deze dag georganiseerd en een schitterende rit uitgezet. 35 equipes met 80 deelnemers werden verwacht in het historische fort Vuren, in de gemeente Vuren. Dit fort was in 1844 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. We werden er hartelijk welkom geheten op het terras van het restaurant en werden voorzien van koffie en thee met iets lekkers. 

Steeds weer ben ik zó enorm blij verrast om te zien wat de PAC-leden meebrengen aan auto’s. Een unieke collectie historische auto’s die rijdend deelnemen aan de PAC-ritten. En de opkomst en diversiteit was ook deze keer weer fantastisch. Diverse auto’s die ik voor de eerste keer zag of die voor de eerste keer bij een PAC-rit aanwezig waren. Bert Roubos reed mee met een onlangs verworven Packard Twelve Touring Cabriolet Brunn van 1939 met Landaulette dak. Een auto die ik begin dit jaar nog in zijn museum heb zien staan toen ik daar met de Cadillac club op bezoek was. Ook de aanwezigheid van een 1930 Auburn van de familie Remijsen was een verrassing. Net als een 1929 Buick Opera Coupe (familie Jansen) die onder andere de Mille Miglia had gereden. Maar iedere aanwezige auto was een rijdend juweeltje waarover de eigenaar maar wat graag de wetenswaardigheden vertelde. 
De Slotrit voerde ons grotendeels door het gebied van de Neder-Betuwe en Vijfheerenlanden. Het routeboek was op papier, maar ook via een eenvoudige app op de mobiele telefoon gemakkelijk te volgen. Het was een fraaie landelijke rondrit die ons onder andere via Leerdam naar Culemborg voerde, alwaar de goed georganiseerde en verzorgde lunch was. 

Bij terugkomst op fort Vuren konden we nog gezellig wat na zitten kletsen onder genot van hapjes en drankjes. De gezelligheid, de indrukwekkende collectie auto’s en het schitterende weer maakt deze uitstekend georganiseerde dag een groot succes. We danken Antonyke Humme en Gauthier Schmitz voor het organiseren van deze fantastische dag. Voor herhaling vatbaar!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen